Vatromet želja

forest-1828597_1280-copy
Al’ je lep ovaj svet
November 28, 2016
pink-sunset-1902279_1920
Svet kroz ružičaste naočare
January 18, 2017

Vatromet želja

fireworks-804838

Želim vam srećnu Novu godinu!

Onu u kojoj ćete naći snage i načina da preuzmete odgovornost za sebe i svoje živote. Onu u kojoj ćete čuti vapaje boraca za ljubav, pravdu i mir i pridružiti se konačno njihovoj borbi. Onu u kojoj ćete postaviti svoje prioritete na pravo mesto, gde ćete zaboraviti na brendove i lažni sjaj zlata, a setiti se svih kojima je potrebna vaša pomoć, vaša ljubav i vaša podrška.

Želim vam od srca da u novoj godini osetite ljubav i dobrotu ljudi oko sebe. Da doživite ljudskost u svom najlepšem sjaju. Da prigrlite entuzijazam, optimizam, veru u bolje dane i pozitivan ishod. Da prestanete da posmatrate svet kao ružno mesto gde su svi protiv vas, i da rade na vašu štetu.

Želim vam berićetnu novu godinu u kojoj ćete više vremena posvetiti sebi i svom duhovnom razvoju. U kojoj ćete više čitati, dumati, filozofirati, raditi na sebi i ljudima oko sebe, a menje gledati TV, obraćati pažnju na vesti, slušati one koji vam govore kako ste mali, nebitni i bespomoćni. Onu u kojoj ćete shvatiti koliko ste moćni i koliko ogroman može biti vaš uticaj, ako se samo probudite, pokrenete, osvestite.

Želim da u novoj godini shvatite da ako želite promene bilo koje vrste morate polako, strpljivo, ali vredno na sebi raditi. Malo po malo svaki dan tako da sledeće godine u ovo vreme, kada sednete da rekapitulirate predhodne dane, uvidite koliko ste postigli, pa da sebe ponosno potapšete po ramenu i odlučite da se menjate još više, još očiglednije, još pozitivnije. Da konačno shvatite koliko sebi možete pomoći, koliko svojih snova ostvariti, koliko okolnosti promeniti transformacijom svojih verovanja, zarđalih stavova, iskrivljene percepcije.  Svaka je godina u vašim rukama, svaki mesec, svaki dan, svaki minut. Sve vreme sveta čeka na vas da lupite šakom o sto i kažete kako vam je dosta kukanja i kako ćete učiniti sve u svojoj moći da promenite ono što vam se ne dopada.  Želim vam od srca da upravo ova 2017-ta bude godina vašeg preokreta, buđenja, velikih promena.

Eto, takvu vam godinu želim. I ukoliko budete imali sreće da jednu takvu godinu proživite, videćete kako je to nešto najlepše što vam se ikada moglo desiti. Koliko je vrednije od svih šopinga, rijalitija, sapunica, „Farmi“ , kukanja, politisanja po kafićima i komšijskim dnevnim sobama, i pasivnog čekanja tog čuvenog „boljeg sutra“. Budete li uporni i dosledni otkrićete jednu potpuno drugačiju realnost. Realnost u kojoj ste oduvek želeli da živite, ali niste znali da je to i za vas moguće. Samo jedna ovakva godina može potpuno promeniti vaš čitav život.

Pa, onda, šta mislite – vredi pokušati?